https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Élelmiszeripar Rt - dokumentumfilm a modern élelmiszer-termelésről - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Drámaian megváltozott az amerikai élelmiszer-termelés az elmúlt harminc évben. Hol van az az idő, amikor az élelmiszerek a farmergazdaságokból kerültek a háziasszonyok asztalára? Manapság ipari méretekben folyik a mezőgazdasági termelés, és a pénzhajhászás háttérbe szorította az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztók egészségét. Miközben a földeken génkezelt terményeket termesztenek, az állatokat is antibiotikumokkal tömik. A filmesek szerint mindez szorosan összefügg a lakosság elhízásával, a különféle betegségek terjedésével, a környezetszennyezéssel. Az egyetlen kiutat az öntudatos vásárlók és a biotermesztés jelenti.

Ez ma már Magyarországon is valóságos probléma sajnos. A film nagyon hitelesen mutat rá a probléma gyökerére. A tudatos életmód része a táplálkozás is, és ez a film talán segít rávilágítani arra, hogy saját érdekünkben is sokkal nagyobb szerepet kellene hogy kapjon a helyes táplálkozás. Figyeljünk oda hol vásárolunk, és milyen minőségű terméket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad