https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ A hülyeség kora - dokumentumfilm - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

„Miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg lehetőségünk volt rá?”, kérdezi a főszereplő, egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki 2055-ben számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézeget. Ezeken ma élő hús-vér emberek mesélnek arról, hogy a klímaváltozás milyen hatással volt életükre, mit tettek ellene és mit mulasztottak el.


2055-ben már késő

A képkockákon a jövő fikciója a jelen valós eseményeivel találkozik, a film így lesz egyszerre dráma és dokumentumfilm. A klímaváltozás 2055-re ugyanis már teljesen elszabadult, és beláthatatlan katasztrófához vezetett. A főszereplő a Globális Archívum alapítója, az intézményé, mely az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzi abban a reményben, hogy a Föld egyszer újra lakhatóvá válik.

Az akkori emberek, vagy a helyünkbe lépő intelligens jövevények pedig valamit tanulhatnak abból, amit az emberiség a XXI. században elrontott. Az archív felvételeken olyan ma élő személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad