https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Csak a tudatosság! - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Miért van az, hogy bizonyos emberek pontosan tudják, kik ők, milyen úton kell haladniuk, és mi a dolguk az életben? Mások pedig folyamatosan keresik önmagukat és életük értelmét. Miért van olyan sok bizonyosság egyes emberekben, míg mások tele vannak bizonytalansággal és kérdésekkel?Miért állják meg a helyüket egyesek az élet viharai közepette, és másokat miért sodorhat el életük zivatara?

Az ok annak a valaminek a meglétében keresendő, amit tudatosságnak nevezünk. A tudatosság a megfigyelő belső állapota, amelynek révén tudomásunk van arról, mi és miért történik bennünk és a külvilágban. Ez a „tudatos figyelem” biztonsággal, bizonyossággal, erővel és belső stabilitással ruház fel bennünket még nehéz időkben is.

Ezt az állapotot nem lehet munkával elérni. Ajándékként kapjuk, ha átlátunk azon a fátylon, amely észlelésünket és gondolkodásunkat elhomályosítja.


A tudatossághoz vezető közvetlen út

A tudatosság tudásból és megfigyelésből jön létre. Először is tudnod kell, milyen erők dolgoznak, és milyen folyamatok mennek végbe benned. Ezzel a tudással a korábbiaktól teljesen eltérő módon fogod megfigyelni, érezni és átélni azt, ami benned, az életedben és másokban lezajlik.

Ha eljutsz a tudatosságig, akkor érzéseid és gondolataid már bizonyosan nem fogják tudni automatikusan meghatározni,mit tegyél és hogyan reagálj. Ennek következtében egyre több olyan embert fogsz magadhoz vonzani, akik szintén tudják, kik ők és mi történik velük. Azok pedig, akik már körülötted vannak, nem fogják többé automatikusan „nyomogatni a gombokat” rajtad, és te sem rajtuk.

Minél tudatosabbá válsz, annál több szépséget fogsz felfedezni kapcsolataidban és párkapcsolatodban, és annál kevesebb „dráma” fog lezajlani az életedben. Mert az emberi kapcsolatok mindig akkor alakulnak drámává, ha két ember félelmei, vélekedései és kívánságai észrevétlenül – tehát öntudatlanul – rezonálni kezdenek, és ez által kölcsönösen felerősítik egymást.

Két kérdést kell feltennünk magunknak ahhoz, hogy ezt az automatizmust a legrövidebb úton megszakíthassuk, és képesek legyünk tudatosan tekinteni arra, ami éppen velünk történik:

Ki, vagy mi vagyok én?

Mi történik itt?

Ez a két kérdés eszközként szolgál ahhoz, hogy átláss az élet fátylain.

A megfelelő tudás birtokában ez a két kérdés mindig elegendő lesz ahhoz, hogy saját helyzeted pontos megfigyelőjévé válhass.

Ruediger Schache: Az igazságot rejtő 7 fátyol

Az új tudatosság külső-belső jelei

A dimenzióváltásról beszélünk közben ez nem a jövő hanem sokunknak a jelen. Az átalakulás nem fájdalommentes viszont maradandó.A mi életünk az, amikor az őshüllő még bele van ragadva az iszapba de már rákényszerül a repülésre. Ez a mostani evolúciós ugrás. Darwin szemével láthatatlan hiszen most egy sejtszintű evolúciót élünk meg.



Könyvajánló

Az igazságot rejtő 7 fátyol
Ruediger Schache

Léteznek benned erők, amelyek pont úgy működnek, mint egy bűvész: illúziókat ébresztenek, és eltakarják szemed elől a valós történéseket. Ezek a fátylak elhomályosítják az észlelésedet, a tudatodat és a gondolkodásodat, s emiatt sajátos módon észleled a világot, az életet, a különféle eseményeket, dolgokat, embereket és saját magadat. Ilyen erő lehet például egy-egy félelem, rossz tapasztalat, automatikusan beinduló, erőteljes érzelem, a különösen intenzív kívánságok vagy egy alapvető tévedés. Az egyetlen fegyver ellenük, ha megérted működésüket. A valóság megértése során fellebbennek szemed elől az illúzió fátylai: egy pillanat alatt gyökeresen megváltozik, hogy mit tartasz igaznak, és az adott témával kapcsolatos érzelmeid is merőben új formát öltenek. És mivel a kisugárzásodat a gondolataid és az érzéseid határozzák meg, azon nyomban át fog alakulni az emberekre és az eseményekre ható vonzerőd is.
A felszabadító igazság titka csak arra vár, hogy felfedezd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad