https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Halálos nyugalom - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Az ufológia egyik legkevésbé ismert és feltárt jelensége az Óz-tényező. A neves UFO-szakértő, Jenny Randles által bevezetett kifejezéssel olyan eseményeket jelölnek a kutatók, amelyek során a szemtanú körül minden elcsendesedik, élményei és emlékei pedig álomképszerűvé válnak.

Az UFO-esetek szemtanúi és az eltérítettek gyakran számolnak be egy különös, megváltozott tudatállapotról, amikor az idegen járművek közvetlen közelében teljes mértékben megszűnik a külvilág zaja, és kísérteties csend telepedik a környékre. A Jenny Randles által Óz-tényezőnek nevezett jelenség az elszigeteltség érzékét kelti, és bizonyos ingerek megszűnését eredményezi, miközben az öntudatlanság küszöbére sodorja a szemtanúkat. Jellemző, hogy amikor az alanyok visszanyerik az öntudatukat, rendszerint azt tapasztalják, hogy megmagyarázhatatlanul kiesett számukra az idő, és gyakran órákat, esetleg napokat is veszítettek.

Több mint száz évvel ezelőtt, 1904-ben egy brit hajó legénysége számolt be először az akkor még teljesen ismeretlen jelenségről. Az Egyesült Államok keleti partvidékén, Philadelphia környékén tartózkodó Mohikán kapitánya még soha nem tapasztalt olyan félelmetes eseményt, mint azon az éjszakán. „Éppen a nyílt tengeren vesztegeltünk, amikor egy fényesen izzó felhő jelent meg a derült égbolton. Az iránytűk vadul pörögtek, a műszerek használhatatlanná váltak, a fémláncok és a horgonyok pedig mágnesként tapadtak a hajótestre. A legénység tagjai rémült imádkozásba kezdtek. Az idő mintha elveszítette volna értelmét. Egyszerre síri csend borult a fedélzetre, s ez csak fokozta a félelmet. Végül a felhő eltűnt, és az élet egyik pillanatról a másikra visszatért a régi kerékvágásba” – idézte fel a kapitány a rendkívüli történetet.


Jenny Randles az elmúlt évtizedekben számos hasonló incidenst gyűjtött össze, amelyek egyértelműen földönkívüli járművek megjelenésével hozzák összefüggésbe a titokzatos jelenséget. Az egyik eltérített regressziós hipnózis során emlékezett vissza arra, „hogyan lépett át egy küszöbön keresztül a teljes csend világába, amelyet ezüstös fény vett körül”. Egy másik szemtanú szerint „amikor megszűntek a zajok, szinte harapni lehetett a csendet, s mintha az idő nem is létezett volna”.

Az amerikai Oregon államban élő Keith Daniel 1971. június 29-én hajnali három körül éppen stoppolni próbált a Portland melletti erdőséget átszelő úton, amikor váratlanul kék színű elektromos ragyogás jelent meg a fák fölött, és rendkívül lassú, egyenetlen mozgással imbolyogni kezdett felé. A fiatalember kábultan elindult a jelenség irányába, amelynek hatására érzékszervei mintha „kikapcsoltak” volna, és még órákkal később is hallucinációktól szenvedett, majd a hatás fokozatosan alábbhagyott.



1984. november 10-én este Roy Wilkinson pillantott meg egy ovális alakú UFO-t a nagy-britanniai Colchester városa felett. Amikor közelebb ért a fehéren ragyogó alakzathoz, az idő hirtelen elvesztette jelentőségét. „Úgy éreztem, mintha vákuumban sétálnék, és biztos voltam afelől, hogy az egyébként forgalmas környék egyszerre teljesen kihalt. Hátborzongatóvá vált a csend. Miután a vakító fény eltűnt, összes hangjával és az idő múlásával együtt visszatért a világ.” De az időtlen percek alatt a férfi az Óz-jelenség klasszikus tüneteit érzékelte – mintha teljesen elvágták volna a valódi világtól.

Egyes elméletek szerint az UFO-k közvetlen közelében tartózkodó szemtanúk érzékeit a jármű által kisugárzott hatalmas energia téveszti meg, vagyis a jelenség fizikai hatása olyan fejlett technológia következménye, amely a téridő szerkezetének megváltoztatásával teszi lehetővé az idegen űrhajók gyors és zajtalan közlekedését.

Idegen Zóna

Könyvajánló

Eggyéválás
Földönkívüli lényekkel való találkozások igaz története
Whitley Strieber

1985. december 26-án, New York állam északi felében, Whitley Strieber egy világtól távol eső kis faházban töltötte szabadságát feleségével és fiával. Elköltötték a karácsonyi vacsora maradványait és korán lefeküdtek.

Strieber hat órával később hirtelen ébren találta magát… és mindörökre megváltozott.
Így kezdődik a valaha feljegyzett legelképesztőbb, életből merített odüsszea. Egy férfi előadja történetét a „valahonnan” jött látogatókkal hogyan bukkantak rá, hová vitték őt, mit tettek vele, és miért…

„Amikor ezt a hihetetlen történetet olvassa, ne legyen túl szkeptikus:valahol a múltjában lehet néhány elveszett óra vagy különös emlék, ami azt jelenti:Ön is átesett ezen az élményen. E könyv az ismeretlennel kialakított új kapcsolatról szól. Ahelyett, hogy meghátrálnánk a sötétségtől, álljunk elébe nyitott elmével. Ha így teszünk, az ismeretlen megváltozik. A félelmetes dolgok érthetővé válnak s felkínálkozik az igazság: a titokzatos emberi lélekjelenlét visszakacsint a sötétségből. " - Whitley Strieber

Idegenek áldozata

Whitley (Christopher Walken) 1985 októberében egy különös álmot látott, és később a fia ugyanazt álmodta, mint ő. Pár hónap múlva Whitley élete legmegrázóbb felfedezését tette: rájött, hogy az álom valóság volt. Elrabolták a földönkívüliek és amíg ő aludt, különböző vizsgálatokat végeztek rajta. Felesége, Anne (Lindsay Crouse) eleinte nem hisz neki, de idővel rájön, hogy férje valóban különös kapcsolatban áll az idegenekkel. A történet valós eseményeket dolgoz fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad