https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Hogyan lehetsz boldog? - 11 dolog, amit a pozitív emberek másképp csinálnak - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad


"A boldogság az, amikor az amit gondolsz, mondasz és teszel, harmóniában vannak." - Mahatma Gandhi
Hogy mi teszi boldoggá az embereket, nem nagy rejtély. Néhány példa erősen pozitív emberekről, akik tudják, hogyan töltsék meg a lelküket örömmel, és hogyan varázsoljanak mosolyt a saját arcukra, és másokéra.

1. A pohár mindig félig tele van

A pesszimizmus gyengeséghez vezet, az optimizmus erőt ad. A pozitív emberek tudják, hogy a pesszimizmus a félelmek kimeríthetetlen forrása, mely minden lehetőségben a nehézségeket látja az akadályokra összpontosítva, a célok elérése helyett. Számukra teljesen világos, hogy nem láthatják a szivárványt, ha mindig csak lefelé néznek.

Sokan ezt az optimista hozzáállást valamiféle fantáziának ítélik, de biztosak lehetünk benne, hogy a pozitív emberek valójában igen gyakorlatiasak, és reálisan megalapozott a gondolkodásuk.

2. A panaszkodás elvesztegetett idő

Mit érsz igazából azzal, ha az egész napodat panaszkodással töltöd? A pozitív emberek tudják, hogy ha a "körülmények/élet áldozatának" szerepét játsszák, az elvesztegetett idő és energia. Ez csak negatív és romboló gondolatokhoz vezethet, és nincs benne semmi jó.


3. A cél a kirakós egy másik darabja

Sokan azzal a gondolattal élik az életüket, hogy "Ami a tiéd, az úgyis eljön hozzád". A pozitív és céltudatos emberek nem hagyják az életüket a sors kezében. Ők bátran veszik saját kezükbe a kezdeményezést azon meggyőződésükből fakadóan, hogy a legjobb mindig a saját zenére táncolni.

4. A kulcs a határozottság

A pozitív emberek tudják, hogyan kell túljárni a kudarc eszén, és trambulinként használni, hogy a csúcsra törjenek. Minden vereség fölé emelkednek, nem megfeledkezve a japán közmondásról: "Bukj el hétszer, kelj fel nyolcszor."

5. Nincs ujjal mutogatás másokra

Igen, az élet időnként nem igazságos, és a legboldogabb emberek is érezhetik magukat bántva másoktól. De nem mutogatnak ujjal folyton másokra. Tudják, hogyan lehet kijutni mások hibáztatásának ördögi köréből, így újragondolhatják a következő lépésüket. Néha hajlamosak hibáztatni saját magukat, de csak azzal a céllal, hogy jobb emberré váljanak.

6. A pozitív emberek élethosszig tanulnak

Azoknak az embereknek, akik pozitív dolgokat és sikert akarnak az életben, a tudás megszerzésének lehetősége nem ér véget az iskolában. Ők az élethosszig tanulók, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy az életüket jobbá tegyék. Folyamatos szenvedélyt éreznek az élet iránt, és mindig szomjaznak az új tapasztalatokra és információkra. A tudás hatalom, amelyet nem lehet könnyen elvenni, és csak erősebbé tehet.

7. Udvariasság mindenekelőtt

A pozitív emberek alázatosak, és tudják, hogyan kell bocsánatot kérni és beismerni, ha hibáztak, ha szükség van rá. Nem úgy tekintenek rá, mint a büszkeségük megsértésére, hanem előnyüknek tartják.

Biztosak a képességeikben, és abban a nagy potenciálban, amivel rendelkeznek, de nem arrogáns módon. Lehet, hogy ezért olyan könnyű számukra elérni dolgokat.

8. A boldogság a kis dolgokban rejtőzik

A pozitív embereket a "kis dolgokért érdemes élni" hozzáállás vezérli. Míg mások számára ez viccesnek és abszurdnak tűnik, boldog arcuk a bizonyíték arra, hogy ezek nem csak üres szavak. Minden pillanat értékes számukra.

Képzelj el egy naplementét, ahol a természet színeinek keveredése úgy néz ki, mint egy festmény. Míg a pesszimisták a holnap miatt kezdenek aggódni, és szellemileg keresztülmennek a várható kötelezettségeken, addig a pozitív emberek élvezik a pillanatot, a szépséget, ami elvakította a szemüket, és hálásak az aznapért és az életért. Azt gondolják, hogy bárcsak minden nap egy gyönyörű napnyugtával érne véget.

9. Fogadd el a változásokat

"Minden mozog, minden változik." A pozitív emberek okosak ahhoz, hogy tudják, a változás az egyetlen állandó dolog az életben, és hogy minél gyorsabban fogadják el ezt pozitív gondolatokkal, annál kevésbé lesz ijesztő és nehéz.

10. A nevetés a legjobb orvosság

A boldogság recept egyáltalán nem bonyolult, és az egyik legfontosabb összetevő természetesen a mosoly. Egy mosoly ereje tagadhatatlan, és valóban képes sokat változtatni. 

Nevess minden nap, nem számít, milyen nehéznek tűnhet időnként. A humorérzék nem egy genetikai hajlam, amellyel születünk, hanem szándékkal és pozitív hozzáállással fejlődik. A pozitív emberek nem veszik komolyan a vicceket a saját kárukra.

11. Mindennek megvan az ideje és a helye

Hogy lehet, hogy néhány embernek állandóan van energiája és lelkesedése, amely soha nem ér véget? Valószínűleg azért, mert gondosan választják ki a "csatáikat", és hozzá az időt és a helyet.

Nem engedik meg a gondolataiknak, hogy áthassa a pesszimizmus. Gondosak, módszeresek és racionálisak, és nem teszik lehetővé, hogy jelentéktelen emberekre és helyzetekre menjen el az energiájuk. Az életben minden az időzítésen múlik.

Van egy csodálatos életünk, ezért a boldogságot és a lelkesedést kell keresnünk, hogy amikor később visszatekintünk, és felelevenítjük az emlékeinket, csak pozitivitást és örömöt találjunk bennük.

Új VilágtudatKönyvajánló

Boldogság
Müller Péter

http://www.libri.hu/konyv/boldogsag.html

Az első szó, amit Jézus kimond, amikor tanítani kezdi az embereket: a boldogság. Ez életünk főszava. Mindennél mélyebb vágyunk, hogy boldogok legyünk mégis boldogtalanok vagyunk manapság. Boldogság az, ami életem minden percéből hiányzik! - ezzel a mondattal indul el felfedező útjára Müller Péter és így szól olvasójához: Keressük együtt az elveszett boldogságot! Én előremegyek, s igyekszem hangosan érezni és gondolkodni, hogy a sötétben ne veszítsük el egymás kezét. Könyve különös szellemi kalandot kínál: az együttes gondolkodás és a közös rátalálások élményét. A felfedezőút a hétköznapi örömökből indul. Szó lesz az önfeledtségről, a mámorról, a beteljesülésről, az élet céljáról, a szenvedések értelméről, az újjászületésről, s ahogy a boldogság szó mélyebb értelmet kap: a Teremtés titkairól és Istenről is. Az író ebben a könyvében tárja először olvasói elé azt a világképét, amelyet a sok évtizedes keresés, a magas szellemvilág inspirációja, a sivatag homokjába elrejtett - s csak néhány évtizede fölbukkant - őskeresztény írások megérleltek benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Post Top Ad