https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Erich von Däniken - A múlt megoldatlan rejtélyei - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad


Erich von Däniken a tőle megszokott logikai okfejtésekkel, szórakoztatóan, szellemesen kalauzolja el a nézőt Földünk különböző tájaira, ahol ősi civilizációk fejlett technológiai emlékeit és titokzatos leleteit csodálhatjuk meg.

Tartogat-e a gízai Nagy Piramis máig is felfedezetlen titkokat? Ezúttal részletesen megismerhetjük azokat a kutatásokat, amelyeket a piramis belsejében folytattak egy erre a célra kifejlesztett robotjármű segítségével. Műsorvezető-előadónk olyan óegyiptomi írott forrásokba is beavat minket, melyek azt a meglepő dolgot állítják, hogy a gízai Nagy Piramist még az özönvíz előtti időkben építették. 

Erich von Däniken elvezet minket Peruba is, ahol máig érthetetlen módon és célból készült épületek romjait nézhetjük meg, majd repülőgépről veszi górcső alá a rejtélyes Nazca sivatagot. 


Többek között megismerhetünk egy antik térképet, amely a sok évezreddel ezelőtti jégmentes Antarktiszt ábrázolja. Vajon ki és hogyan készíthette? Felfedező utazásunk során megtekinthetjük az "Antikythera-i gépezetet", amelyről napjainkban azt feltételezik, hogy egy kőkorszakban alkotott "mini-planetárium". 

Ki tudja valójában, milyen titokzatos masináról írt beszámolót Ezékiel próféta az Ótestamentumban? A NASA mérnökei az elbeszélést hűen követve megalkottak egy működőképes járművet, melynek alapján a modern számítógépes technika segítségével Erich von Däniken bemutatja: a próféta minden bizonnyal egy űrjármű földre szállásának volt a szemtanúja.

Ennek a nagyszerű audiovizuális előadásnak a megtekintése során újra megtanulhatunk csodálkozni. Erich von Däniken a múlt megoldatlan rejtélyeire keresi a válaszokat, méghozzá oly módon, amelyre a legtöbb ember korábban gondolni sem mert.



Könyvajánló

Találkozás az istenekkel
"Kozmikus nyomokon" a világ körül
Erich von Däniken

Däniken nem egyszerűen azt állítja, léteznek földönkívüliek, hanem bizonyítékokat is szolgáltat. Bizonyítékai pedig sokszor szó szerint kőbe vannak vésve, és a világ bármely táján megtalálhatjuk őket. Természetesen újra a rég letűnt civilizációk ránk hagyott emlékeiről van szó, amit Erich von Däniken kérlelhetetlenül kutat. Bár elméletei miatt állandóan szembekerül az akadémikus tudás híveivel, kutatásait sosem adja fel. Miért jelenik meg a repülő isten vagy idegen fogalma az egymástól oly távol kialakult kultúrákban egyaránt? Mi okozta a kulturális forradalmat földünkön? Honnan az a rengeteg tudás, amit az emberiség a semmiből halmozott fel? Ezeket a kérdéseket egyszerűen nem lehet kikerülni, mint ahogy Däniken válaszait sem. A földönkívüliek kutatása tehát nemcsak egy ezredvégi hisztéria. Több ezer éves történelme van, és ami a legfontosabb, jelene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad