https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Hogyan lehet egészségesen megöregedni? - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad


Úgy tűnik, manapság lehetetlen egészségesen megöregedni. A ''baby-boom'' idején születettek manapság olyan fájdalmakkal küszködnek, amilyeneket még 2-3 évvel ezelőtt sem tapasztaltak.

Mi történik a hatodik x után?

Mintha egy másik gomb kapcsolódna be, amint betöltjük a 60-at, és érzékenyebbé és hajlamosabbakká válunk a különféle fájdalmakra.

Nem akar a panaszkodó 60-asok közé tartozni?

Azok számára, akik hamarosan elérik ezt a kort, az a kérdés, létezik-e olyan módszer, amellyel egészségesen lehet megöregedni, és el tudják-e a kerülni az öregedéssel együtt járó fájdalmakat.

Ne essen kétségbe, tegyen ellene!

IGEN! Léteznek kipróbált és valódi módszerek, amelyek segítségével Ön idősebb korában is egészséges maradhat. Nem valami csodamódszer, de jelentős segítséget képes nyújtani.

Íme azok a praktikák, amelyekre szüksége van, ha az egészséges öregedés a célja:

1. Mozogjon, hogy fitt maradjon

Bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgás csökkenti a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a végbélrák kialakulásának, illetve a szívbetegség okozta halál veszélyét. Amellett, hogy segít ellenőrzés alatt tartani a testsúlyát, az ízületei nem lesznek olyan merevek, az izmai és a csontjai pedig megerősödnek.

Mozogjon ésszerűen!

Ne rohanjon súlyt emelni vagy lefutni a maratont! Ne feledje, hogy használt eszközökkel dolgozik. De megfelelően gondos és szerető karbantartással a veterán autók is rendkívül kellemesek. Ugyanez lehet igaz az Ön öregedő testére is, ha a megfelelő mennyiségben és kombinációban alkalmazza a gondoskodást és a használatot.


2. Dobja ki a gyorsételeket

Ha egészséges ételeket tart otthon, kevésbé fogják csábítani a felesleges kalóriák, és nem fog azon tűnődni, miért nincsen semmire sem energiája. Ha csak akkor kényezteti magát velük, ha elmegy otthonról, korlátozni tudja a gyorsételek fogyasztásának gyakoriságát és mennyiségét.

És ami a legfontosabb:

Kevésbé terheli meg a szerveit, amelyekre még hosszú ideig szüksége lesz. Ne feledje:minél kevesebb cukrot fogyaszt, annál kevesebb üres kalóriát juttat a szervezetébe.

Kímélje magát

Gondoljon úgy erre, mint ahogy az autójára gondolna: ha kevesebb kilométert tesz bele, nem kell olyan gyakran kicserélni a gumikat, mert a meglévők is tökéletesen megfelelnek. Ha vigyáz rájuk és kíméli őket, hosszú-hosszú ideig kitartanak.

3. Minél gyakrabban fogyasszon zöldségeket

Az egészséges étkezés része, hogy az étrendjében mindennap megtalálhatók legyenek agyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a hal, a baromfi, a sovány húsok, a tojás, a bab és a diófélék.

Ne essen túlzásba

Legyen reális. Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, annál több olyan tápanyaggal látja el a szervezetét, amelyre az egészséges öregedéshez szüksége van. Nem jut eszembe egyetlen olyan zöldség vagy gyümölcs neve sem, amely magas koleszterinszintet, magas vérnyomást, beszűkült artériákat okoz. Hát Önnek?

Dormeo

Könyvajánló

Az öregedés mítosza
Feltárul a fiatalos külső és életérzés titka
Joseph Chang Phd.

Ne üljön fel az öregedéssel kapcsolatos, köztünk keringő mítoszoknak! A szerző bemutatja a hosszabb és jobb élet titkát! Egyúttal kézbe adja az eszközöket, melyekkel fiatalos lendületre, új erőre kaphatunk! Egyedülálló, gyakorlatias megoldást kínálva segít a fiatalos külső és közérzet egész életen át történő megőrzésében. Pozitív irányba befolyásolhatja öregedése mikéntjét! Bepillantást nyerhet az új tudományos kutatásokba, melyek segítenek a fiatalos külső és közérzet megvalósításában, égjen bármennyi gyertya is a születésnapi tortán! Lerántja a leplet az öregedésről. Dr. Chang elmeséli, hogy - a génexpressziós tudomány öregedési folyamat dekódolására alkalmazásával miként azonosítják be, veszik célba és hozzák fiatalkorihoz hasonló egyensúlyba, s miként befolyásolják pozitív irányba a fontos korral kapcsolatos géneket. Ön és minden családtagja számára valósággá lehet egy fiatalosabb, hosszabb élet! Dr. Chang eltökélte, hogy az ön kezébe adja a kulcsot ahhoz, hogy végső leheletéig fiatalos lehessen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad