https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ A gazdagság 12 titka - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Erről a témáról már sokan és sokat írtak. Azonban a legtöbb ilyen ismeretanyag célja az, hogy megmutassa, hogyan lehet minél több pénzed. De mi van ha ez neked nem megy olyan könnyen, mi van ha Te nem vagy „az” a típus? És mi van ha csupán az anyagi gazdagság nem elégít ki, másféle gazdagságra vágysz, vagy elegendő a pénzed, mégsem érzed magad gazdagnak?

Mielőtt a témába vágnánk, hadd tegyek fel egy kérdést. Mi az a gazdagság? Erre valószínűleg sokan sokféleképp válaszolnának, legtöbben nagyon sok pénzt, vagy pénzforrást neveznének annak, annyi azonban bizonyos hogy a gazdagság valamiből vagy valamiben sok, vagy bőség jelenléte. Te gazdag akarsz lenni?Tehát akkor most nem vagy az? Tudod milyen érzés az? Miért akarsz gazdag lenni? Mit kezdenél vele?Rendelkezel egy tervvel a megvalósításhoz?

Figyeld meg, az emberek nagy többsége csak szeretne gazdag lenni.De úgy, hogy ő közben ugyanolyan marad. És itt van a kulcs! Ez az ami lehetetlen. Ha lelki-tudati-szellemi állapotod nem nő egyenes arányban a gazdagodásoddal, az valószínűleg illékony lesz számodra. Miért van az, ha valaki fokozatosan, saját erőből gazdagodott meg, az általában az is marad, míg akik valamilyen játékon nyerték, azok többsége bizonyos idő elteltével visszazuhan az eredeti szintre? Az első típus átalakította magát, rezgései összhangba kerültek a vagyonnal, míg aki ajándékként kapta, az megmaradt ugyanolyannak, és így nem volt semmije amivel megtartsa.

Tehát a „titkok”. A listában nincs benne minden, aminek oka részben az, hogy nem csak az agyadra, hanem a tudatalattidra, az érzelmeidre is kíván hatni, különben nem lenne több üres szövegnél.

1. A gazdagság egy állapot

A gazdagság nem külső dolgok függvénye, hanem ott van a fejedben. A gazdagság egy érzés. A létezés energiája. Ha itt és most attól függetlenül kid vagy mid van, vagy akár semmid, mégis képes vagy magad jól érezni, rezgéseid a gazdagsággal vannak szinkronban. A gazdagság teljesen természetes. Nemcsak jogod van hozzá, hanem a világot is gazdagítod azáltal, hogy Te az vagy.

2. Többszörözd meg magad!

Nem gazdagodhatsz meg úgy, hogy gürizel mint egy állat! Csakis úgy, ha megtanulod kihasználni először a képességeidet és ötleteidet, másodszor az idődet, harmadszor más emberek képességeit és idejét. Ez utóbbit ne úgy értsd, hogy mások dolgoznak neked. Hanem úgy, hogy kölcsönösen szolgáltattok egymásnak valamilyen előnyt, ezáltal megsokszorozod lehetőségeidet.

3. Te vagy az ok, a felelős, a teremtő

Minden egyes dolog ami történni fog veled, már létezik, ott van a tudatodban.Nem külső körülmények határozzák meg. A körülmények és a történések mindig csak visszacsatolások.

4. Tudd, mid van!

Ismerned kell pontosan mindazon értékeket, amelyekkel rendelkezel. Minden képességed, tudásod, jellemvonásod gazdagságodat szolgálja.

5. Az elengedés törvénye

Abból lesz sok, amit áramoltatsz. A gazdagság állapot, a sok pénz energiaáramlás kérdése. Örömmel adj, és örömmel válj meg a pénztől. Amihez ragaszkodsz, elveszted, amitől könnyen megválsz, könnyen visszatér.

6. Örülj más emberek gazdagságának!

A tudatalatti nem különbözteti meg a másik embert tőled, számára minden egy.Tehát bárkiről gondolsz valamit, azt azonnal rád vonatkoztatja.

7. A figyelem ereje

Ne foglalkozz világi információkkal és pletykákkal! Hírek hallgatása, nézése olvasása kizárólag arra jó, hogy a világi hatalmak bábuként mozgassanak és irányítsanak. Amiről tudnod kell, meg fogod tudni. Figyelmed fordítsd arra amit akarsz, amit szeretsz, ami érdekel és ami növeli energiádat és tudatosságod.

8. Elfogadás = felelősség = tudatos teremtés

Mindig legyél az elfogadás állapotában. Ez azt jelenti, hogy maradj a jelenben és fogadd el azt. Ami most van, azt már létrehoztad, ha változtatni is akarsz rajta, előbb el kell fogadnod, mert ha elfogadod, azzal vállalod a felelősséget és képessé válsz az események kézbevételére.

9. Építsél más embereket!

Tudom, a legtöbben azt mondják, segítsél más embereket. Ennek is van jelentősége bizonyos esetekben, azonban azt mondom sokkal jobb, ha másokat hozzájuttatod ahhoz, hogy saját maguk el tudják érni, amit akarnak. Így nem érzik magukat lekötelezve neked, de jó példaként tekintenek rád, és amit sugároztál, azt továbbsugározzák másoknak.

10. Válaszd meg kire, s mire hallgatsz!

Azt, hogy neked mi a jó, kizárólag Te tudhatod. Ezért, ha eltökélt szándékod a meggazdagodás, soha ne hallgass az átlagemberekre! Ők csak azt tudják, amit ők tapasztaltak és átéltek, és ez az ő véleményük, de nem az igazság. Ellenben hallgass azokra, akik már végigjárták az utat, elérték céljaikat és ha tanácsot adnak, azt nem személyes érdek vagy „energiaszerzés” motiválja, hanem az átadás öröme.

11. Ápold magadban folyamatosan a hála érzését!

A hála az nem valami vallásos dolog. A hála nem más, mint annak érzése, hogy mindennel rendelkezünk és mindent megkaptunk ahhoz, hogy a lehető legteljesebben éljük végig az életünket. Minél több dolgot veszel észre, amiért érdemes hálát érezned, annál többet vonzol magadhoz. Ellenben ha elégedetlenkednél, lassanként azt is elveszítenéd, amid van. Vedd észre, sok-sok ember folyamatosan elégedetlenkedik, és nem jut előre, Te legyél okosabb és érezz hálát, vedd észre az apró örömöket, ezáltal kiemelkedsz, és vagy eltűnnek ezek az egyének a környezetedből, vagy elkezdenek (tudat alatt) utánozni.

12. Tudatosítsd magadban, hogy Ki Vagy!

Te nem vagy akárki. Az Univerzum egyedülálló példánya vagy, nagyszerű és fenséges. Értéked pénzben nem is lehet mérni. Nagyon fontos és hasznos vagy, senki más nem tudja pontosan ugyanúgy megtenni és megélni ugyanazokat a dolgokat. Mihelyst ráébredsz erre, másokban is fel fogod fedezni ezeket az értékeket.

Személyiségtípusok az érdekek szempontjából.

1. Típus -  A legtöbben nem foglalkoznak azzal, hogy legtöbb cselekedetükből milyen (akár anyagi) előnyük származhatna, nem tanították meg őket, vagy nem érdekli őket, így egy csomó lehetőséget elszalasztanak.

2. Típus - Vannak, akiket főleg az érdekel, miből milyen előnyük vagy hasznuk származik, ezért megpróbálják kihasználni a lehetőségeket a saját javukra.

3. Típus - Ők már fejlettebbek, odafigyelnek arra, milyen cselekedetekből milyen előnyeik származnak, de arra is figyelmet fordítanak, miért jó ez a másiknak, milyen előnye származna belőle, vagyis a kölcsönös elégedettség, nyer-nyer állapotra törekednek.

4. Típus - Ők állnak a legmagasabban, természetesen érdekli őket a személyes és a másik előnye is, de őket mindennél jobban motiválja egy még sokkal nagyobb erő, mégpedig az, hogy mit adnak ezáltal a társadalomnak és az emberiségnek. Ők szolgáltatják a legnagyobb kincseket, mind szellemi mind anyagi értelemben. Számukra nem feltétlenül fontos az anyagi gazdagság, minél több értéket felszínre hoznak magukból, annál gazdagabbnak és teljesebbnek érzik magukat.

És még egy fontos dolog

Ne várj arra, hogy egyszer majd felfigyelnek rád! Ne várd azt, hogy egyszer majd elismernek! Nem mintha nem lenne ilyen, de így arra vársz, hogy mások adják az energiát. Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem figyelj meg másokat, fedezd fel bennük a rejtett értékeket, és hozd felszínre. Ha nem magadat akarod felemelni, felemeltetsz, de az természetes folyamat lesz.

Tedd, amit a legjobban szeretsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Post Top Ad