https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Egy egyszerű gyógyító technika, amit bárhol használhatsz - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Egy egyszerű gyógyító technika, amit használhatsz akkor is, ha a nyolcadik emeleten vagy ha egy tanyán élsz. Ez a gyakorlat felturbózza minden más általad használt technika hatását.

Visszavonulás saját magunkba

Egyszer voltam egy 10 napos vipasszána meditációs elvonuláson, ahol érkezésünkkor a ruhán és tisztálkodószereken kívül mindent elvettek tőlünk, beleértve mobiltelefont, laptopot, naplót, írószerszámot, festékkészletet, újságot, könyvet, hangszert, vagy kocsikulcsot. Meglehetősen furcsán éreztem magam, főleg miután a nagykaput kulcsra zárták mögöttünk. Néhány nap múlva egészen paranoid kezdtem lenni: vissza tudom szerezni egyáltalán külső kapcsolataimat? Ki tudok valaha hajtani az Ezüst Oroszlánnal a nagykapun?

Hát ilyen volt nekem, amikor teljesen elzárt lettem a külvilágtól. Nem különbözött sokkal az élmény a Himalájai Jóga Tradíció nyári csend elvonulásán sem. Bár ott nem voltak ennyire szigorúak a szabályok saját magunkra való figyelést illetően – például írtam naplót – de itt sem szólaltunk meg egy hétig, nem létesítettünk szemkontaktust, mélyedtünk el non-verbális kommunikációban, azaz mondjuk nem mosolyogtunk egymásra.

A lényeg a saját magunkra figyelés, mindenféle egyéb zavaró körülmény nélkül. A fenti táborok sok napig tartottak, de ugyanez a technika behozható a szürke mindennapokba is! Ha van kedved kipróbálni, sokat tanulhatsz belőle saját magadról. És akkor lássuk a gyakorlatot.

90 perces egyedüllét

Ezen a héten ajánlj fel magadnak 90 percet az életedből. Egy rövid kirándulást teszel önmagadba.

  • Mielőtt kilépsz a házból, pakolj ki mindent a zsebeidből, táskédból, ami zavarhat: újság, telefon, laptop, könyv, napló.
  • Válassz egy közeli parkot, erdőt és juss el oda.
  • Találj egy kényelmes ülőhelyet, ami távol van minden emberi zajtól, kapcsolattól: ne legyenek körülötted mások, zajok, épületek. Egyszerűen csak ücsörögj, nem kell becsukni a szemed.
  • Ha van kedved, vedd le a zoknid, cipőd, és hagyd hogy a talpad a talajhoz érjen.
  • Figyeld gondolataid áramlását és egyszerűen csak vedd észre, hogyan változik a következő 90 percben.

Mire figyelj?

Jó ötlet lehet például az alábbiakra figyelni, de adhatsz magadnak más tudatossági gyakorlatot is:

  • Mennyi időbe telik, hogy gondolataid lenyugodjanak? (már ha lenyugszanak…)
  • Mi az, ami elmédet hiperaktivitásra serkenti?
  • Milyen gondolatok (pozitív vagy negatív) kezdenek jönni?
  • Mit veszel észre közvetlen környezetedben?

Természetesen ez a gyakorlat nem fog egy nap leforgása alatt gyógyírt kínálni problémáidra. Ha azonban minden héten sikerül 90 percet eltöltened saját magaddal, megjelennek olyan információk saját magadról és arról, hogy mire van szükséged, ami eddig nem volt elérhető számodra. Nehezen megszerzett, fontos információk ezek, amelyek kulcsfontosságú utakat jelölhetnek gyógyulásod térképén.

Jóga pszichológia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad