https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Az ausztrál fekete hegy rejtélye - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Ausztrália északi részén, Cooktown-tól 25 kilométerre délre, található egy valamivel több mint 400 m magas, hatalmas, látszólag csak úgy, egymás hegyére-hátára dobált fekete gránittömbökből álló, furcsa és rejtélyes geológiai képződmény, mely a hely őslakosok nyelvén a "Kalkajaka", vagy "A halál hegye" nevet viseli. A hegyről úgy tartják, hogy el van átkozva, s többé nem tér vissza, ki oda merészkedik. De vajon miért?

Ausztrália őslakói, az aboriginalok szemében a hegy félelmetes helynek számít, ahová már ősidők óta nem merészkednek, a furcsa eltűnési esetek miatt. Többen közülük beszámolnak arról, hogy amikor egy ismerősük, vagy rokonuk a Fekete hegyre indult, ott nyom nélkül eltűnt és sohasem látták többé. Ezen rejtélyes eseteket legendáriumuk azzal magyarázza, hogy a Kalkajaka nem kevesebb, mint teremtőjük, a Szivárványkígyó lakhelye, aki elnyeli azt, ki nem megfelelően éli életét, s aki nem tűri, ha nyugalmát háborgatják. A Szivárványkígyó tehát nagyon fontos szerepet játszik az aboriginálok kultúrájában, hiszen egész létüket neki tulajdonítják, ezért tisztelik, ugyanakkor félnek is tőle, mert ha haragra gerjed, büntetésként pusztulással és halállal sújtja őket helytelen tetteikért. Bár e legenda egyelőre bizonyítatlan maradt, tény, hogy a képződmény belsejében egy feltáratlan, rendkívül szerteágazó barlang és üregrendszer húzódik, ahol bizony ki tudhatja, milyen élőlények bújhatnak meg, és ahol ráadásul rendkívül könnyű eltévedni is. A mélyedésekben és hasadékokban továbbá különféle gázok szivároghtnak felfelé, időnként itt ott megrekedve egy-egy homok, vagy sziklatorlaszban, ami tovább ronthatja a hegy mélyébe kószálók túlélési esélyeit.


Továbbá érdemes megemlíteni a hegyről, hogy nem csak az aboriginálok köréből jelentettek eltűnéseket. Sőt! Az első európai telepes, egy marhatenyésztő, már 1877-ben eltűnt a hegynél, miközben elkószált bikáját kereste. E rejtélyes esetet aztán számos egyéb további követte, eltűnt emberekről, lovakról, marhákról hallani, mi több, állítólag még egész marhacsordák is vesztek el a hegyen, minden nyom nélkül, mintha csak a föld nyelte volna el őket. Még titokzatosabb ezen esetekben azonban az, hogy dokumentáltan, az eltűntek keresésére indult rendőrök és nyomkövetők is ugyanúgy eltűntek a vidéken, a Fekete hegy körül tehát valami biztosan nincs rendjén, hiszen minderre véletlenül, ilyen nagy számban, igencsak kevés az esély. A hegy felett repülő pilóták is gyakran számoltak be furcsa mágneses anomáliákról és érthetetlen, hirtelen fellépő turbulenciáról, ami aztán végkép meghökkentő jelenség.

Egyesek megesküsznek arra, hogy látni véltek a környéken furcsa, reptiloid, gyíkszerű lényeket is, ami tovább bonyolítja az ügyet. Az UFO hívők szerint e lények nem kizárt, hogy földönkívüli származással bírnak, s jelenlétük azzal magyarázható, hogy a hegy lényegében nem más, mint egy átjáró kapuja, amin keresztül egy másik világba, esetleg dimenzióba lehet jutni. Érdekes továbbá a dologban, hogy mind a gyíkszerű lény forma, mind pedig a kígyó (Szivárványkígyó) ábrázolás felettébb hasonlatos, tehát nem kizárt az sem, hogy ha valóban létezik, e kettő eddig imeretlen létforma egy és ugyanaz. Az idegenek hívei arra gyanakodnak tehát, hogy az eltűnések mögött e titokzatos lények, valamint a dimenzióváltás, esetleg az idegen űrhajók folytán idekerülő, s a hegy üregeit is átható, radioaktív és más egyéb sugárzások halálos dózisai lehetnek a felelősek.

Eddig azonban még semmi sem bizonyított kizárólagosan, így a rettegett Fekete hegy egyelőre a nagy titkok és rejtélyek feltáratlan helye marad.


Bestofcafe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad