https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Az Erő, mely mindenkiben ott nyugszik - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

A Titok bejárta a világot és felfedte magát sokak előtt: sikere hatalmas. Rhonda Byrne nevét legtöbben onnan ismerik. Most ez az amerikai asszony újra a figyelmünkre számít, s így szól: The Power – azaz: az Erő… Ha Yodának alig hittünk, neki mostantól fogunk.

Hihetetlenül ügyes: soraiból szinte minden ismert és mégis valami olyan újdonságként hatnak a mondatai, hogy elragadja az olvasót. Otthonos gondolatok, értelmes mondatok, s mégis valami egészen új minőség jön létre, valahogy úgy vagyunk vele, mint Newton, amikor az a bizonyos alma a fejére esett, vagy éppen a mottóban idézett gondolat juthat eszünkbe. S valóban: sikerünk és boldogulásunk érdekében oly nagy ár lenne új szempontból tekinteni önmagunkra és a világra, amelyben élünk?

Csodálatos életre születtél!

"Arra születtél, hogy mindened meglegyen, amit szeretnél, és amire vágysz. Arra születtél, hogy érdekes és izgalmas munkát végezz, és mindent elérj a pályádon, amit csak szeretnél. Arra születtél, hogy boldog családi és baráti kapcsolatoknak örülhess. Arra születtél, hogy minden pénz a tiéd legyen, amire a teljes és kielégítő élethez szükséged van. Arra születtél, hogy valóra váltsd az álmaidat – méghozzá az összeset! Az élet egyszerű. Csupán kétféle dolog alkotja – pozitív dolgok és negatív dolgok. ... Vagy van pénzed, vagy nincs. Vagy egészséges vagy, vagy nem. Kapcsolataid vagy boldogok, vagy nehézségekkel terheltek. A munkád vagy érdekes és sikeres, vagy kudarcélményektől hemzseg.


Ahhoz, hogy valahova jussunk, az elején kell kezdeni a megvalósítást, hogy új szemlélettel, a siker érdekében vágjunk bele az újba, az alapoknál kezdjük. Roppant egyszerű vágyak, szinte banális ellentétpárok. Valljuk be őszintén: szinte mindennap eszünkbe jut valami abból, amiket Byrne - A Titok című könyv szerzője - felsorol. Szerzőnk Neville Goddardot idézi:

„Ügyelj a hangulataidra és az érzéseidre, mert köztük és a látható világ közt eltéphetetlen kötelék húzódik.”

A fekete és a fehér ellentétében őrlődünk, hol a kiút, mi tegyek, hogy a konfliktus erőin felülemelkedjek? Lehet, hogy bennem van a hiba? És aztán az, ami hiányzik:

Minden, ami lenni szeretnél, amit tenni szeretnél, vagy el szeretnél érni, a szeretetből táplálkozik. Szeretet nélkül mozdulatlan lennél. … A szeretet pozitív ereje képes bármilyen jót létrehozni, gyarapítja a jó dolgokat, és megváltoztathat bármilyen negatív dolgot az életedben. … A szeretet ereje számára nincs lehetetlen. Bárki vagy, bármilyen helyzettel kell szembenézned, a szeretet ereje képes szabaddá tenni téged.

Byrne megfordítja a sorrendet, ez az egyik titka, szinte mindnyája úgy gondolkodunk, hogy majd akkor leszek boldog, ha már mindenem megvan…, nos, ezt épp fordítva kellene csinálnunk:

Ha eddig abban a hitben élted az életed, hogy »akkor leszek boldog, ha lesz egy szebb házam«, »akkor leszek boldog, ha lesz munkám vagy előléptetnek«, »akkor leszek boldog, ha a gyerekek diplomát szereznek«, »akkor leszek boldog, ha több pénzem lesz«, »akkor leszek boldog, ha utazgathatok«, vagy »akkor leszek boldog, ha egyszer beindul az üzlet«, sosem fogod elérni ezeket a dolgokat, mert a gondolataid ellentmondanak a szeretet működési elvének. Ellentmondanak a vonzás törvényének. Először boldognak kell lenned, boldogságot kell adnod, hogy boldogságot kapj! Fordítva nem történhet, mert mindent, amit kapni szeretnél az életben, előbb neked kell odaadnod! Az érzéseidet te irányítod, a szeretetedet te irányítod, a szeretet ereje pedig mindent visszajuttat hozzád, amit csak adtál.



Ugyanez érvényes az emberi kapcsolatainkra is:

„Amilyen érzést sugárzol magadból a kapcsolatról, pontosan azt kapod vissza a kapcsolatban.”

A kérdésfeltevésben még könnyedén követjük a könyvet, eleinte úgy érezzük, nincs ebben semmi új.

Azonban Byrne válaszait, új nézőpontból származó gondolatai sokszor fejbe vágnak. Eddig erre így nem gondoltunk:

Az élet nem csupán megtörténik veled – az élet reagál rád. Az élet a te hívásodra történik! Minden területén, minden egyes dolgot te hívsz magadhoz, azáltal, amit adsz. A jó érzéseknek végtelen számú szintjük van, ez pedig azt jelenti, hogy a jó életnek, amit magadnak teremthetsz, nincs felső korlátja. Minden, amire vágysz, téged akar! A bankók téged akarnak. Az egészség téged akar. A boldogság téged akar. … Ha valamit meg akarsz változtatni az életedben – legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról vagy bármilyen más témáról –, az érzéseiden kell változtatnod!

Szóval már megint én vagyok a hibás! Persze, felfoghatjuk így is, azonban ennek is nézzük a jó oldalát. Mit is változtathatunk meg biztosan? A világot? Vagy magunkat? Íme, a titok: önmagunk átalakításán keresztül vezet az út ahhoz, hogy magunkhoz vonzzuk a kívánt dolgokat.

Fordulj ítélkezően és kritikusan valaki felé, és magad fölött mondasz ítéletet. Adj szeretetet és elismerést valakinek, és magadat ismered el. … Amikor fantasztikusan érzed magad, mágneses meződ ereje védőpajzsként vesz körül, és semmiféle negativitás nem hatolhat át rajta. Mennyivel egyszerűbb, ha az érzéseiden változtatsz, mint ha egy helyben toporogsz, és várod, hogy a külső körülmények megváltozzanak! Változtasd meg az érzéseidet, és a helyzet is megváltozik!

Lehet, hogy ez eddig elkerülte a figyelmünket? Ha sikeresebb szeretnék lenni, akkor biztosan; ha vannak nagy, megoldatlan gondjaim, akkor biztosan; ha nagyobb eladási rátát akarok elérni, akkor biztosan.

Byrne újat mond régi dolgokról, képes arra, hogy a százezer éve ismertnek hitt emberről alapvetően mást mondjon önmagáért, az egyéni és a közös boldogulásért. Olvassuk őt. Sőt: tegyük meg.

Édesvíz



Könyvajánló

Az Erő
Rhonda Byrn

http://webaruhaz.edesviz.hu/az-ero.html

A Titok a vonzás törvényéről szólt. Rhonda Byrne most feltárja az univerzum legfőbb hatalmát...
AZ ERŐT. Könyve a világegyetem leghatalmasabb erejéről szól – az Erőről, amellyel mindent megszerezhetsz. Bármit megteremthetsz, bármit megváltoztathatsz, csupán egyetlen dologra van szükséged... AZ ERŐRE. "Ebben a könyvben meg szeretném mutatni neked a csodálatos élethez vezető utat. Rengeteg mindent meg kell értened önmagaddal és az életeddel kapcsolatban – és mindez jó. Sőt, több mint jó! Egyszerűen lenyűgöző! Az élet sokkal egyszerűbb, mint gondoltad, és ahogy megérted, hogyan is működik, és mire képes a benned lakozó Erő, megtapasztalhatod a létezés varázsát a maga teljességében – és akkor valóban csodálatos életed lesz. Most pedig kezdődjön a varázslat!" – részlet Az Erőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad