https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Tudat és gyógyítás - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Napjainkban egyre újabb és újabb típusú gyógyító rendszerek jelennek meg. Ezek közül az egyik legdinamikusabban fejlődő irányvonal a kvantumgyógyítás, melynek sokféle képviselője jön külföldről néhány napos tréningeket tartani. Óriási különbségek vannak a technikában, melyeket valóban át lehet adni néhány nap alatt. Amiről viszont kevés szó esik, pedig ebben minden gyakorlati felhasználó egyetért, az a Tudatosság kérdése. Pedig ez sokkal fontosabb tényező, mint maga a módszer fajtája, ha valóban használni szeretnénk a kvantumgyógyítást.

A kvantumgyógyítás nem a fejlett technológiát használó különleges műszerekre, hanem a Test - Elme- Tudat egyensúly helyreállítására, vagy a quantum balance állapotára helyezi a hangsúlyt.Sőt. A technika, technológiai eszközök kiterjesztését, adott esetben pedig elengedését jelenti, ésegy eddig nem ismert ”tudattechnológia” felhasználásán alapul. A külső módszerek, eszközök mellett - mint például vegyszerek, műszerek, stb. - a test, az elme és a tudat összefüggéseinek, kölcsönhatásainak, kapcsolatainak felismerésére helyezi a hangsúlyt. Ezen valóságszintek között hoz létre egy dinamikus egyensúlyt.

Természetesen az is nagyon hasznos, ha valaki sokat tud, vagy helyesebben fogalmazva sok ismerettel rendelkezik a test vagy az elme működéséről. Azonban azt is látni kell, hogy az anyag az energia egy sűrűbb, materiális megjelenési formája, ez azonban az emberi lénynek csak egy nagyon felszíni valóságát jelenti. A sejtek, szövetek, szervek, és azok rendszerén át el lehet jutni az elme finomabb rétegeihez, s a gondolatok és érzelmek finom rétegein túl egészen a nem anyagi rész, a Tudat átéléséig. Meg lehet élni azt az elengedett állapotot, melyben a Tudat hoz létre egy egyensúlyt, mely kihat mind a test, mind az elme harmonikus működésére, s természetesen azok egymáshoz való viszonyára.


Ebben az egyensúlyi állapotban, ahogy az iszlám misztika szufi mesterei mondták: meggyógyul a „Szív”, és megjelenik annak világossága. Ezért lehet képes a kvantumgyógyító másokat hozzásegíteni az öngyógyításhoz. Abban az egyensúlyban, azon keresztül valami sokkal nagyobb, korlátlan Intelligencia jelenik meg, és alakítja át a valóság szövetét. Ez persze nem a tanult technikán múlik, hanem azon, hogy mennyi a tudatosság a gyógyító folyamatban.

Deepak Chopra, a világhírű orvos és író több könyvében is hivatkozik azokra a kutatásokra, melyek azt mutatták, hogy az orvostudomány által spontán, csodával határos gyógyulások szinte mindig együtt jártak valami hatalmas tudati változással. A beteg gyakran tudta, meg fog gyógyulni. A gyógyulás pillanatában pedig megérezte egy nem fizikai erő, energia, intelligencia aktív jelenlétét, ami messze túlmutat az anyagi létezésen. Az ilyen jelenségek úgy is megfogalmazhatók, mint kvantumugrás az elme és a tudat között. Ilyenkor a változás egyik pillanatról a másikra következik be. A köznyelvben ezt az érzelmekben és a „lelkiállapotban” bekövetkező gyökeres változásnak nevezik, s mindenkinek meg is van a saját tapasztalata róla, csak nagy valószínűséggel nem tulajdonított fontosságának megfelelő figyelmet. Tehát nem feltétlenül szükséges például egy gyógyító a jelenséghez. Természetesen sokat segít, hiszen neki megvan a megfelelő tapasztalata és könnyebben jut el a Tudat azon szintjére, ahol már más törvényszerűségek uralkodnak.

Napjainkban nagyon sokat hallhatjuk a tudatosság kifejezést, de a gyógyászatban ez sokkal ritkább. Ennek a valószínűsíthető oka, hogy a modern orvostudomány még nem ismerte fel teljes mértékben a tudatosság és az elme alkotóerejét - általában a világban, vagy akár a fizikai testen. Pedig mindenki rendelkezik vele, a tudatos teremtőerő képességével, egyszerűen csak meg kell tanulni néhány elvet, sokat gyakorolni az Éber Figyelmet és játszani a lehetőségekkel.

A kvantumgyógyítás egy nagyon érdekes, ugyanakkor nagyon találó definícióját a fent említett Deepak Chopra fogalmazta meg, mely így hangzik: „A kvantumgyógyításban a tudat egyik megnyilvánulási formája (az elme) módosítást hajt végre a másik, sűrűbb megnyilvánulási formán (a test). Ez egy egymásba visszatérő folyamat, melynek során a természetes béke helyreáll, s a dualitásból keletkezett félelem és konfliktus megszűnik, s az egyén visszanyeri természetes állapotát.”

Összefoglalva tehát azt lehet mondani, hogy a gyógyítás kulcsa a mélyebb tudatállapot megélése a folyamat során, nem pedig a módszer vagy a technika, még csak nem is az adott rendszerben, vagy annak létrehozójában való hit. Azok persze segítenek, de az csak másodlagos jelentőségű, a mélyebb tudatállapotok megtapasztalása mellett.

Forrás

Könyvajánló

Kvantumgyógyítás
A test és az elme közötti egyensúly helyreállítása
Deepak Chopra

Íme egy rejtélyekkel és csodákkal teli könyv, amely új reményt kínál mindazok számára, akik rákban, vagy valamely más, súlyos betegségben szenvednek. Az elismert endokrinológus, dr. Deepak Chopra, saját orvosi gyakorlatában több gyógyíthatatlannak nyilvánított beteget is látott teljesen felépülni, ezért kutatásokat kezdett a test és az elme közötti összefüggésekről. Úgy gondolta, ezek az esetek igazolják, hogy az orvosnak túl kell lépnie a fizikai test korlátain, és az ősi bölcseket is motiváló késztetéssel kell felderítenie az új gyógymódokat. Véleménye egybecseng az ősi ájurvéda tanaival, miszerint az emberi test tudatosságból áll, ezért a betegségek kezelése során a gyógyítónak keresztül kell hatolnia a test sűrűbb szintjein: a sejteken, a szöveteken, a szerveken, míg végül elérkezik az elme és az anyag találkozási pontjára; arra a pontra, ahol valójában kezdetét veszi a gyógyulás. Itt lehet a testet meghatározó, alapvető mintákat megváltoztatni, úgymond eltávolítani a hibákat a tervrajzról, azaz elpusztítani minden betegséget. Ez a tudás különlegesen erőteljes. A nyugati orvostudomány, az idegkutatás és a fizika legújabb felfedezéseit egyesíti a több ezer éves ájurvédikus elméletekkel. Igazolja, hogy az elme gyógyító képességei határtalanok - bármely betegségről legyen is szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Post Top Ad