Petra Neumayer Természetes antibiotikumok kötete egyedülálló megoldást javasol: növényi, természetes eredetű antibiotikumokat ismertet, melyek mellékhatás nélkül segítenek bakteriális és gombás fertőzések esetén. Használjuk ki a fokhagyma, az Aloé vera, a teafaolaj és a kakukkfű, valamint más növények gyógyító erejét.
Néhányan kifejezetten rettegnek a vírusoktól. Sok fertőzést gyakran vírusfertőzésnek titulálunk, holott a baktériumok, néha nagyobb zűrt okozhatnak.
A legtöbb vírussal szemben a szervezet hatékonyan fel tud lépni, és néhány nap alatt elmúlnak.
Az egyetlen, amire figyelni kell, az immunrendszer megerősítése! Miért?
Mert, ha nem teszed, felülfertőződsz, na persze nem vírussal, baktériummal.
A legtöbb náthát vírusnak gondoljuk, pedig az influenza, ami valóban rettentő nehéz a testnek, csupán 3 napot jelent a szervezetednek.
Ellenben ha felülfertőződsz, akkor már két hét lázasan, fetrengve.
Hogy alakul ki a felülfertőződés? A nátha elején az orrváladék vizes, átlátszó, ez még vírus, amikor sárgászöld, sűrű, és fáj tőle a fejed, már késő.
A hagyományos orvoslásban erre antibiotikumot alkalmaznak, csakhogy a vírus első fázisában ez teljesen felesleges, így az immunrendszered és a bélflórád, a sok gombától tovább gyengül.
Mikor kell viszont? Amikor erősen felülfertőződtél. Ugyan nem túl egészséges, de sajnos muszáj, ugyanis sokszor a több hetes láz, a kimerültség, a szervezetet jobban károsítja magánál az antibiotikumnál.
A legtöbb antibiotikum azonban szörnyű mellékhatásokkal is járhat, ráadásul feleslegesen, mivel egy idő után nem hatékonyak.
Miért félünk a baktériumoktól?
Mert borzasztó veszélyesek. Az eredeti antibiotikum maga a penicillin, amely a mai napig használható, bizonyos baktériumtörzsekre, de nem mindre, miért? A baktériumok nagy része 20 perc alatt egy új generációt hoz létre! Egy évtized alatt képes mutálódni, 2 évtized alatt már gyakorlatilag egy teljesen más baktériumfajta, alkalmazkodó, ellenálló.
A legtöbb baktérium borzasztó ellenálló. Őket elpusztítani kétféleképpen lehet, vagy magát a baktériumot kell megölni, pl. a sejtfalát elpusztítva, hogy felforduljon a baci, vagy meg kell akadályozni további szaporodását és az immunrendszerre hagyni a további takarítást. A legtöbb antibiotikum képes ezekre, csak éppen nem minden törzs ellen hatékony. Emellett súlyos mellékhatásokat okozhatnak, a halláskárosodástól, az idegrendszeri panaszokon át, a gyomor- és bélkárosodásig!
Mi a teendő?
Léteznek a természetben olyan anyagok, amelyek sokkal erősebbek, és jobbak, amelyek nem veszítik el hatékonyságukat a baktériumokkal szemben. Bár azt gondoljuk, csak megelőzés lehet hatásos, valójában legtöbb természetes szer akut helyzetben, élesen is felveheti a harcot e kórokozókkal szemben.
Ezekben a növényekben közös, hogy erős az illóanyag tartalmuk, amik a baktériumok mellett általában a vírusokra és a gombákra is halálosak, javítják a flórát. Rendszeresen és mértékkel fogyasztandók betegség esetén.
Természetesen súlyos betegség esetén az orvos tanácsait kell követni, de enyhébb gondban, átmenetileg vagy a gyógyszeres kezelés nem kis megbástyázására érdemes az alábbiakat fogyasztanunk:
- Kakukkfű: Teának, mézzel, baktérium és vírus ellen
- Grapefruit mag kivonata: Baktérium és gomba ellen, hígítva!
- Hagyma és fokhagyma: Vírus és baktérium ellen, univerzális, csodás hatású, mértékkel!
- Aloé: legjobb növényből, hígítva!!! Univerzális
- Méz: Vírus és baktériumölő, a gombák sajnos viszont szeretik
- Propolisz: Virágpor kivonat Univerzális, érdemes nyáron, kúraszerűen szedni, kiváló az idegrendszernek, így gyógyszerek mellé is fogyasszuk!
- Teafaolaj: Főként gomba és baktérium ellenes - külsőleg!
- További vírusellenes szerek: fahéj illóolaja, bergamott, levendula, citrom, hígítva súlynak megfelelően csepegtetve vagy aromaterápiásan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése