https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Éld jól az életed - Akarhatod, hogy más legyen - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Tudnod kell, hogy minden panasz valami olyasminek a megerősítése, amiről úgy véled, hogy nemkívánatos az életedben. Minden alkalommal, amikor dühös vagy, azt erősíted, hogy még több haragot akarsz az életedbe vonzani.Amikor áldozatnak érzed magad, azzal azt erősíted, hogy továbbra is áldozatnak akarod érezni magad.

Ha úgy érzed, hogy az Élettől nem kapod meg azt, amire vágysz, akkor biztos, hogy soha nem lesz részed azokban a jó dolgokban, amelyeket másoknak megad az Élet – amíg nem változtatsz a gondolkodásodon és a beszédmódodon. Nem vagy rossz amiatt, ahogyan gondolkodsz – csak éppen soha nem tanulod meg, hogyan gondolkodj és hogyan beszélj.

Világszerte csak most kezdünk ráébredni, hogy a gondolataink alakítják a tapasztalásainkat. A szüleid valószínűleg nem tudtak erről, ezért nem is igen taníthatták meg neked. Arra tanítottak, hogy úgy tekints az életre, ahogy az ő szüleik tanították nekik. Tehát senki nem hibás ebben. Ideje azonban felébrednünk, és elkezdenünk tudatosan úgy alakítani az életünket, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljainkat.

Te képes vagy erre, én is képes vagyok erre… mindannyian képesek vagyunk erre. Csak meg kell tanulnunk, hogyan. Fogjunk hát hozzá.


Először általában beszélek a megerősítésekről, majd rátérek az egyes életterületekre, és megmutatom, hogyan javíthatsz az egészségeden, a pénzügyeiden vagy akár a szerelmi életeden stb. Ha megtanultad használni őket, akkor minden helyzetre alkalmazhatod ezeket az alapelveket. Vannak, akik azt állítják, hogy a megerősítések nem működnek (amely önmagában véve megerősítés), pedig csak nem tudják, hogyan használják őket helyesen. Lehetséges, hogy amikor azt mondják: „egyre gazdagabb vagyok”, közben az jár a fejükben, hogy „micsoda hülyeség ez az egész, biztosan nem fog működni”.

És mit gondolsz, melyik megerősítés nyer majd a kettő közül? Természetesen a negatív, mert ez a régi, megszokott életszemléletünk része. Vannak, akik naponta egyszer elmondják a megerősítéseiket, majd végigpanaszkodják a nap hátralévő részét. Ha így használjuk a megerősítéseket, nagyon sok idő kell hozzá, hogy eredményt hozzanak.

Mindig a panaszos megerősítések fognak nyerni, mert többen vannak, és mert általában nagy érzelmi töltettel mondják el őket. A megerősítések elmondása azonban csak egy része a folyamatnak. Ennél is fontosabb, hogy mit teszünk a nap és az éjszaka hátralévő részében. A megerősítések gyors és következetes működésének az a titka, hogy a fejlődésükhöz megfelelő atmoszférát kell kialakítani. A megerősítések olyanok, mint a földbe vetett magvak. Rossz talajon gyengén fejlődnek, gazdag talajban azonban csodálatosan növekednek. Minél inkább olyan gondolatok mellett döntesz, amelyek jó érzéssel töltenek el, annál gyorsabban fognak működni a megerősítéseid. Válassz hát kellemes gondolatokat! Ez ennyire egyszerű! És igenis, kivitelezhető. A gondolkodásmód, amely mellett most dönthetsz, csupán ennyi – választás kérdése. Lehet, hogy ez nem tudatosult benned, mert már olyan régóta gondolkodsz így, de mégis, mégis a te döntésed.
Louise L. Hay - Éld az életed (teljes film, magyar felirattal)


Most, ma, ebben a pillanatban… eldöntheted, hogy változtatsz a gondolkodásodon. Az életed nem vesz egyetlen éjszaka alatt teljes fordulatot, de ha következetesen, nap mint nap kellemes gondolatok mellett döntesz, akkor életed minden területén kifejezetten pozitív változásokat idézhetsz elő. Ezt a titkot Abrahamtől tanultam. Ha még nem találkoztál Abraham tanító gondolataival, látogass el a www.abraham-hicks.com weboldalra. Véleményem szerint ma ő az egyik legjobb tanító a bolygón.

Minden reggel áldással és hálával gondolok csodálatos életemre, és – bármivel foglalkozzanak is mások – én kellemes gondolatok mellett döntök. Nem állítom, hogy nálam már 100 százalékosan működik mindez, de 75-80 százalékban ennek megfelelően élek. És ez nagyon sokat jelent, ha azt nézzük, hogy mennyire élvezem most az életet, és hogy milyen sok jó dolog áramlik a mindennapjaimba.

Az egyetlen pillanat, amelyet megélhetsz, a most. Ez az egyetlen pillanat, amelyet egyáltalán irányíthatsz. Hiszen ha ebben a pillanatban nem érezzük jól magunkat, akkor hogyan alakíthatnánk magunknak bőséget és jókedvet hozó jövőbeni pillanatokat?

Hogy érzed magad most? Jól érzed magad? Vagy esetleg rosszul? Milyen érzelmeket élsz át ebben a pillanatban? Milyen zsigeri érzés jár át éppen most? Szeretnéd jobban érezni magad?

Akkor válassz egy kellemesebb gondolatot! Ha bármilyen szempontból rosszul érzed magad – szomorú, morcos vagy keserű vagy, esetleg neheztelsz, haragszol, félsz, bűntudatod van, le vagy törve, féltékeny vagy kritikus vagy stb. – akkor ideiglenesen kikapcsolódtál az univerzum által neked tartogatott jó élmények áramlásából. Ne vesztegesd a gondolataidat hibáztatásra. Sem ember, sem hely, sem tárgy nem uralkodhat a te érzéseiden, mert ők nem a te fejedben gondolkodnak. Ezért nem uralkodhatsz te sem másokon, hiszen nem irányíthatod a gondolataikat. Senki nem irányíthat egy másik embert, ha csak engedélyt nem kap rá. Ismerd meg hát a saját hatalmas és erős elmédet. Átveheted az irányítást a saját gondolkodásod felett. Ez az egyetlen olyan dolog, amelyet teljes mértékben te uralhatsz.

Azt kapod az életben, amire gondolsz. Én úgy döntöttem, hogy örömteli és megbecsülést sugárzó gondolataim lesznek – és ezt te is megteheted.

Louise L. Hay

Könyvajánló

Éld az életed!
Louise L. Hay

Louise L. Hay a New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyénisége. E műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. A gyakorlatok elvégzése után úgy érezzük, hogy máris átalakulóban vagyunk, hiszen megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik lelki és testi egészségünket. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy "kezeléssel" zárul, ami nem egyéb mint a tudat átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. Aki követi az írónő tanácsait, feltárhatja és kiaknázhatja szellemi erejét s feloldhatja azokat a belső gátlásokat, amelyek kikezdik egészségét és megakadályozzák céljai elérésében. Tehát, teljes emberként élhet teljes életet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad