https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ A gyermekek érzelmi világának kialakulása - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad
Embergyerek - Érzelmek

Milyen érzelmi skálákat élnek át a csecsemők, kisgyermekek, és hogyan tanulnak meg uralkodni érzelmeik felett? Csecsemőkorunkban nem vagyunk annyira gyámoltalanok, mint sokan gondolnánk. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek hatalmas tanulási és kommunikációs potenciálját a tudomány csak mostanában kezdi felfedezni.
Könyvajánló

Érzelmi biztonság
Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról?
Vekerdy Tamás

Vajon mire van szükség ahhoz, hogy gyerekeink érvényesüljenek, beváljanak az életben? Valóban annyi mindenre, és olyan eszeveszett tempóban, mint azt a világ ma sugallja?

Vekerdy Tamás szerint a válasz: nem. Nem az lesz sike­res felnőtt, aki kisgyerekkorában már fel­nőtt módon hajtott és teljesített, hanem az, aki teljes értékű kisgyerekéletet élhetett.

Szülőként az érzelmi biztonság megadása a legjobb lehetőségünk arra, hogy megvédjük gyerekeinket a normálisnál nagyobb mértékű szorongástól, a sodródástól, a személytelen, így személyiséget roncsoló kapcsolatoktól.

Aki érzelmi biztonságban, testi-lelki értelemben ölelő melegségben nő fel, az gyerekként és később felnőttként is jóval eredményesebben tudja megoldani és kiegyensúlyozottabban átvészelni az élet nehézségeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Post Top Ad