https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ Föld születik - 4,5 milliárd év egyenes adásban - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Látogassunk el az óriások korába - abba az időbe, amikor sasokat eltörpítő szitakötők és kétméteres százlábúak uralták a sűrű páfrányerdőket... Tegyük próbára forróságtűrő-képességünket egy frissen megszületett bolygón - ahol a kőzetek még vörösen izzanak az ember lába alatt, s ahol egy nap alig hat órán át tart... És vessünk egy pillantást a 650 millió évvel ezelőtti "mélyhűtött" Földre - jobban mondva arra a három kilométer vastag jégtakaróra, mely minden idők leghosszabb és leghidegebb glaciálisa idején takarta bolygónkat...

Ezek a bizarr tájak és korok elsőre talán valamiféle tudományos fantasztikus film kulisszáinak tűnhetnek - pedig ez nem kitaláció, hanem a nyers valóság: Földünk történetének tudományos eszközökkel máig jól nyomozható állomásai.


A Föld születik - 4,5 milliárd év egyenes adásban című dokumentumfilm bolygónk fordulatos fejlődéstörténetét tárja elénk, kezdve azoktól a katartikus ős-időktől, amikor az űrben szálló különálló porszemek egységes égitestté álltak össze, egészen a geológiai közelmúltig, mely előbb eljegesedéseket és nagy kihalásokat, majd egy minden korábbinál nagyobb hatású faj, az ember megjelenését hozta.

Helyezkedjünk kényelembe, és hagyjuk, hogy a gyönyörű számítógépes grafikák és a lebilincselő narráció végigvezessen bennünket a Föld történetének legfontosabb állomásain - olyan látványosan és átfogóan, mint kevés másik alkotás az ismeretterjesztő filmek között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad